Packdesign ID Uutiskirje

Uutta ekologista ulkonäköä kosmetiikkatuubeihin

Kosmetiikkapakkausvalmistaja Albea on tuonut markkinoille uuden EcoFusion Top –tuubija tulppayhdistelmän joka edustaa täysin uutta ekologisuuden estetiikkaa hävittämällä tulpan näkyvistä lähes kokonaan.

Valmistajan mukaan tulpassa on 80 % vähemmän muovia verrattuna tavalliseen tulppaan ja yhdessä ohutseinämäisen rungon kanssa uusi tuubi on 55 % kevyempi kuin tavallinen vastaavankokoinen tuubi. Lisäksi sekä tulppa että tuubirunko ovat kierrätykseen sopivaa HDPE-muovia. 

Vaikka muovin käytön vähentäminen on tällä hetkellä monille yrityksille tärkeä tapa osoittaa vastuullisuutta, ovat ne pakkausratkaisut joissa muovin määrän vähentäminen myös todella näkyy itse tuotepakkauksen ulkomuodossa, kuitenkin olleet harvassa. Kuluttajille monetsinänsä merkittäviä parannuksia ja muovin määrän vähennyksiä tarjonneet uudet pakkausratkaisut eivät ole välttämättä näyttäytyneet lainkaan erilaisina ostotilanteessa kaupan hyllyllä.

Albean uusi tulppa ja tuubi kuitenkin muuttaa tämän tilanteen, sillä siinä tulppa on kutistunut lähes olemattomaksi litteäksi ”levyksi” josta aukeaa osittainen flippikansi. 

Tämä uusi tuubipakkaus todennäköisesti erottuu kuluttajan silmissä erilaisena perinteisten tuubiratkaisujen rinnalla ja viimeistään sen erilaisuus huomataan varmasti tuotetta käytettäessä. Se, ymmärretäänkö minimalistisen tulpan merkitys, jää kuitenkin vielä pakkaukseen painettavan tai muun markkinointiviestinnän kerrottavaksi. Nähtäväksi jää myös miten tällaiseen muutokseen suhtaudutaan – usein uuden visuaalisuuden ja käytettävyyden hyväksyminen vie aikansa. Toisaalta tässä ajassa kuluttajat ovat olleet valmiita hyväksymään isojakin muutoksia ja uudistuksia pakkausten suhteen silloin kun niiden merkitys ymmärretään.

Tätä kirjoitettaessa meillä ei ole vielä ollut mallikappaletta käsissämme jotta olisimme voineet arvioida uuden tulpan toimivuutta ja käytettävyyttä. Matalia flip-top-tulppia on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, joten tätä voinee jossain mielessä verrata niihin mutta palaamme tähän aiheeseen vielä uudelleen kun olemme päässet itse testaamaan tätä uutuutta. 

Kuvat: Albea

© Packdesign ID Oy