Pakkaustuntija Packdesign ID
Pakkaussuunnittelu Castillo de Molina Paptic 2023
UUTISIA – JOULUKAUDEN LAHJAVINKKI

Lahjapakkaus vastuullisesta Paptic® -materiaalista

– Etsimme jatkuvasti ratkaisuja, joiden avulla voimme palvella tämän päivän erittäin ympäristötietoista kuluttajaa entistä paremmin. Kestävä kehitys on meillä keskiössä kaikessa toiminnassamme, myös pakkauksissa, ja etsimmekin uusissa ratkaisuissamme materiaalitehokkaita vaihtoehtoja, jotka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista korkeasta laadusta kuitenkaan tinkimättä. Tästä syystä valitsimme Paptic -materiaalin myös uusimpaan lahjapakkaukseemme.

Kaisa Rautanen, Brand Manager, Pernod Ricard Finland

Haluaisitko sinäkin pakata Paptic-lahjakassiin?

Suosikkiviinit joulukauteen Paptic® -lahjakassissa

Ensimmäisen kerran Paptic®-materiaalista valmistettuihin juhlaviin lahjakasseihin pakattiin v. 2021 Jackob’s Creek Double Barrel Shiraz -viinejä. Hyllyssä erottuva, uudenlainen pakkausratkaisu siivitti lahjapakkauksen myynnin vahvaan vauhtiin ja osoittautui niin onnistuneeksi, että se on saanut jatkoa nyt jo kolmena perättäisenä vuonna. Tänä vuonna hyllyvalmis lahjakassi tuotiinkin lisäksi kolmelle muulle viinituotteelle: joulukauden 2023 uutuutena myös laadukkaan Castillo de Molina -tuoteperheen kolme suosituinta viiniä on nyt pakattu tyylikkääseen, vastuullisesta Paptic®-materiaalista valmistettuun lahjakassiin.

Tyypillisin joulu-/lahjapakkaus viineille on pahvinen kotelopakkaus, mutta hyllyvalmis Paptic-lahjakassi tarjoaa kuluttajille kevyemmän ja vastuullisen lahjapakkauksen, sekä modernia oston helppoutta kun erillistä kassia tai lahjapussia ei tarvitse hankkia. Kolmea eri viinituotetta varten toteutettiin ratkaisu, jossa päädyttiin painamaan vain yhdenlaista, laadukasta ja erityisefektein koristeltua lahjakassia ja yksilöidä kassit erillisin tarroin. Ratkaisu tarjoaa joustavuutta ja helppoa räätälöitävyyttä edullisempien tarrojen avulla myöhäisemmässä pakkaamisen vaiheessa.

Vastuullinen materiaali-innovaatio Suomesta

Lahjakassi on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista valmistetusta Paptic®-materiaalista ja se sisältää 30 % vähemmän materiaalia lahjapakkauksena yleisimmin käytettyyn pahvikoteloon verrattuna. Materiaali on kestävyydessään uudelleen käytettävä ja se kestää myös kosteutta paremmin kuin esimerkiksi paperi.

Kassipainatus on suunniteltu Castillo de Molina -brändiä kunnioittaen ja toteutettu korkealaatuisena painatuksena sopivine erikoisefekteineen, myös itse kassin painamisen kustannustehokas toteutus huomioiden. Uutuutena Packdesign ID:n suunnittelemissa Paptic-kassesissa on paperista valmistettu kantokahva sekä tuotteet yksilöivä, räätälöitävyyttä ja joustavuutta tuova paperietiketti. Näin koko pakkaus on myös helppo kierrättää pakkauspaperin tai kartongin kanssa.

Paptic® -materiaali on Paptic Oy:n kehittämä kuitupohjainen ja kierrätettävä materiaali, jolla korvataan muovia pakkauksissa. Materiaalia on valmistettu teollisessa mittakaavassa vuodesta 2018.

Paptic tarjoaa uudenlaisen vaihtoehdon paperista, tekstiilistä ja muovista valmistetuille pakkauksille kuten esim. erilaisille kasseille sekä postitus- ja jopa elintarvikepakkauksille. Materiaali on miellyttävän pehmeää ja kosteuden- sekä kulumisen kestävää. Lisäksi Paptic-materiaalille voidaan toteuttaa korkealaatuiset painatukset ja esim. foilaus- ja lakkausefektit.

Kestävä kehitys keskiössä

Alkoholi- ja viinialalla toiminta on muuttunut viime vuosien aikana yhä kestävämmäksi, ja myös pakkauksiin etsitään aktiivisesti vastuullisempia vaihtoehtoja. Chileläinen viinimerkki Castillo de Molina on kestävän kehityksen ja vastuullisuusasioiden edelläkävijä Chilessä ja myös Pernod Ricard Finland kehittää aktiivisesti toimialansa vastuullisuutta ja tuo markkinoille uusia ratkaisuja, joilla lisätään sekä tuotteen arvoa, että viestitään yrityksen vastuullisia valintoja ja ympäristömyötäisyyttä.

Yksilölliset, brändätyt Paptic®-ratkaisut Packdesign ID:ltä

Packdesign ID suunnittelee ja hankkii brändisi tarpeisiin sopivat, pakkausketjussasi toimivat, innovatiiviset ja vastuullisesta Paptic-materiaalista valmistetut kassit sekä muut pakkausratkaisut luotettavasti ja ammattitaidolla. Käytössämme on kansainvälinen toimittajaverkosto, jonka kanssa kehitämme ja toteutamme uusia innovatiivisia pakkausratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin.

– On hienoa, että meiltä Suomesta löytyy kumppaneita, jotka ovat alansa edelläkävijöitä niin vastuullisten materiaalien kehityksessä kuin tulevaisuuden pakkausratkaisujen suunnittelussa ja toteuttamisessa. 

Kaisa Rautanen, Brand Manager, Pernod Ricard Finland

Lue lisää Paptic-lahjakassista

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Packnews

Lue lisää palkituista Castillo de Molina -laatuviineistä Juomavinkistä

Haluaisitko sinäkin pakata kestävämmin?