Pakkaustuntija Packdesign ID
pakkausdesign Sampo tulitikut Packdesign ID
PAKKAUSSUUNNITTELU, BRÄNDIUUDISTUS

Retro pakkausdesign on ikuinen trendi

Miksi retro pakkausdesign toimii?

Nykypäivän maailma on hektinen ja jokapäiväinen elämä täynnä eri kanavien tuomaa sisältöä. Ehkä juuri siksi tässä modernissa, teknologiavetoisessa maailmassa, paluu yksinkertaisempiin aikoihin on toisinaan paras tapa houkutella asiakkaita. Siinä retro pakkausdesign lunastaa paikkansa.

Retrodesign herättää tunteita ja vetoaa ihmisten nostalgian kaipuuseen. Se viittaa kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen. Kun tunnettu yritys tuo takaisin vanhoja designelementtejä tai suunnittelee uuden, vahvoihin juuriin ja visuaalisiin muistikuviin pohjaavan ilmeen, on se keino muistuttaa ihmisiä siitä, että brändi on ollut olemassa jo pitkään. Retro pakkausdesign kertoo yrityksen pitkästä historiasta. Pitkään jatkunut toiminta on merkki menestyksestä ja laadukkaista tuotteista.

Retrodesign on keino muistuttaa brändin syvistä juurista ja rakentaa emotionaalista suhdetta.“Tätä jo äiti osti” rakentaa luottamusta brändiin ja tuotteeseen.

Retro pakkausdesign viestii tuotteen alkuperää ja aitoutta

Tuttu tuote ja brändi on helppo ostaa ja tuotteen alkuperän tunteminen luo käsitystä tuotteen tuttuudesta ja turvallisuudesta. Retro pakkausdesign vahvistaa kuluttajan luottamusta ja tunnesidettä tuttuun brändiin, mutta sen avulla voidaan myös uusi ja vielä tuntematon merkki tehdä tutuksi. Pakkaussuunnittelun avulla voidaan rakentaa luottamusta myös täysin uuteen brändiin hyödyntämällä tuttuja visuaalisia elementtejä ja aiempien vuosikymmenten tyyliä uuteen muottiin soveltamalla. Retro pakkausdesign toimii, sillä jokaisella meillä on voimakas tunneside menneisyyteen.

Retrodesign tuo mieliin muistoja ja tunteita mikä tekee brändeistä ja tuotteista merkityksellisiä. Näin myös yritysten olemassaololla, toiminnalla ja brändeillä on kuluttajalle entistä enemmän merkitystä.

Pakkaus on tehokas media

Retro pakkausdesign on nerokas viestintäväline. Se on parhaimmillaan osa yrityksen aitoa tarinaa ja viestii yrityksen pitkästä, vakaasta historiasta. Parhaimmillaan retrodesign ammentaa suoraan brändin tai tuotteen historiasta sitä vahvistaen, kuten esimerkiksi Sampo brändi- ja pakkausuudistuksen kohdalla. Designuudistuksen tavoitteena on aina kasvattaa myyntiä ja saada aikaan myös medianäkyvyyttä kun fanit jakavat kuvia ikonisen brändin pakkauksista. Sampo-tikkujen retro pakkausdesign kasvatti uinuvan kategorian myyntiä huimat + 11 %!

Lue myös:

Brändille menestystä pakkaussuunnittelulla – Pakkaus on brändin ja tuotteen tehokkain media

Tutustu Sampo-tuotteisiin