Pakkaustuntija Packdesign ID
Pakkaussuunnittelu poimintoja vuodelta 2023: Ruissipsi, kaurasipsi, Apovit, LV Vahvistava
PAKKAUSSUUNNITTELU, AJANKOHTAISTA | 12.1.2024

Värikäs ja vahvasti vastuullinen pakkaussuunnitteluvuosi 2023

Uuden vuoden pyörähtäessä käyntiin on oiva tilaisuus pysähtyä ja kääntää katse vielä hetkeksi menneeseen vuoteen. Kyseessä oli Packdesign ID:lle juhlavuosi – kokonaisvaltaista pakkaussuunnittelua ja brändäystä on meillä tehty nyt jo 15 vuotta! Vaikka jaoimme tämän juhlavuotemme aikana sosiaalisessa mediassa paljon meille merkityksellisiä tapahtumia ja projekteja vuosien varrelta, olimme toki mukana myös monissa uusissa menestystarinoissa – tässä niistä muutamia:

Maailman ensimmäiset ruis- ja kaurasipsit rohkealla designuudistuksella uudelle aikakaudelle

Maailman ensimmäinen ruissipsi uusi pakkausilme

Linkosuo Ruissipseillä on mitä mainioin tarina: ensimmäiset ruissnacksit syntyivät aikanaan halusta hyödyntää varrasleipien valmistuksessa syntyvät pienet, pyöreät keskiosat. Nyt näiden hävikkiherkkujen jo klassikoksi muodostuneelle, rouskuvan rapealle jälkeläiselle suunniteltiin Linkosuon brändiä paremmin kuvastava aurinkoinen ilme. Tunnetun klassikkotuotteen uudistuksessa otettiin rohkea harppaus kohti uutta ja vahvistettiin Ruissipsien hyllynäkyvyyttä yhtenäisellä keltaisella värillä, selkeitä tuote-eroja unohtamatta. Samalla korostettiin uudella tavalla tuotteiden snack-kategoriassa erityislaatuista täytettävää muotoa ja monipuolisia käyttötapoja.

Lue lisää Linkosuon klassikkobrändin pakkausuudistuksesta! 

Visuaalinen konsepti ensimmäiselle kotimaiselle elinkaariarvioidulle ihonhoitosarjalle

LV Vahvistavan sarjan pakkausdesign

Bernerin herkän ihon asiantuntijabrändi LV astui entistä vahvemmin vastuullisuusajattelun suunnannäyttäjän rooliin kehittäessään uuden Vahvistava-kasvojenhoitosarjansa: Tuotteiden raaka-aineiden määrä ja hiilijalanjälki on minimoitu, ja koko tuotesarjalle on tehty kolmannen osapuolen toimesta elinkaariarviointi (LCA-analyysi) sekä hiilijalanjälkilaskenta. Meillä oli ilo kiteyttää vastuullisen vähentämisen sanomaa visuaaliseen muotoon edelläkävijälle sopivalla, tyylikkäällä tavalla, joka istutti uuden tuotesarjan luontevaksi osaksi LV-brändiä, mutta myös erilaisti sen brändin muista tuotteista ja sen kilpailijoista.

Lue tästä, miten LV Vahvistava -tuotesarjan pakkausilme syntyi!

Apovit Immune Boost poretablettien pakkaukset neljälle eri maulle oranssilla taustalla

Apovitin näyttävä lanseeraus Suomen apteekkeihin

Pakkaussuunnitteluvuoden 2023 värikkäimpiä tapauksia oli ehdottomasti Orifarmin Apovit Immune Boost -poretabletit, joiden myötä Apovit-brändi lanseerattiin Suomen apteekkeihin ensimmäistä kertaa. Tämän energisempää arkea tukevan poretablettisarjan keskiössä olivat tuotehyötyjen lisäksi herkulliset maut, joita haluttiin tuoda pakkausilmeessä vahvasti esille. Tavoitteena oli myös suunnitella pakkausdesign siten, että sen toteuttaminen onnistuisi vaivatta haastavammallakin painomenetelmällä. Pirteät porepakkaukset ovat saaneet innostuneen vastaanoton, ja ovat parhaillaan jalkautumassa apteekkeihin!

Tästä herkullisesta pakkausdesignprojektista kerromme lisää lähiaikoina.

Castillo de Molina -lahjapakkauksissa kevyempää pakkaamista ja oston helppoutta

Pakkaussuunnittelu Castillo de Molina Paptic 2023

Loppuvuoden juhlakaudeksi Castillo de Molina -tuoteperheen kolme suosituinta viiniä pakattiin tyylikkääseen, vastuullisesta Paptic®-materiaalista valmistettuun lahjakassiin. Hyllyvalmis Paptic-lahjakassi tarjoaa kuluttajille perinteistä kartonkikoteloa kevyemmän lahjapakkauksen, sekä modernia oston helppoutta kun erillistä kassia tai lahjapussia ei tarvitse hankkia. Kolmea eri viinituotetta varten painettiin vain yhdenlaista laadukasta lahjakassia ja kassit yksilöitiin etiketein. Brändille tällainen ratkaisu mahdollistaa pienemmät kustannukset ja joustavaa räätälöitävyyttä myöhäisemmässä pakkaamisen vaiheessa.

Lue lisää suunnitteluprojektista sekä innovatiivisesta Paptic-materiaalista!

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme ja erityisesti asiakkaillemme innostavista projekteista – vuosi 2024 on pyörähtänyt käyntiin vauhdikkaasti, ja tiedossa on paljon uutta ja jännittävää. Stay tuned!