Lapponia Tyrni, Lapponia Karpalo, Lapponia Lakka, Lapponia Puolukka, Lapponia mustikka

Premium-luokan pakkausuudistus ikoniselle klassikkoliköörille

Brändi- ja pakkausilmeen uudistus toi premiumliköörien marjaisat maut luonnollisen hienostuneesti esille. Samalla parannettiin tuotteiden keskinäistä erottuvuutta ja käytettävyyttä yksityiskohdista ja viimeistellystä kokonaisilmeestä tinkimättä.

– Lapponian sielunmaailma ja projektin tavoitteet avautuivat heti ensimmäisessä tapaamisessa. Kommunikointi oli sujuvaa, samoin taito kuunnella asiakasta.

Heidi Murto, Brand manager, Pernod Ricard Finland Oy

Lapponia logo

Logolle uusi muoto luonnonelementein

Lapponia logo uudistettiin selkeyttä ja luonnollisuutta korostaen – päätteettömässä, groteskissa tekstityypissä on aavistus hallittuja luonnonelementtejä ja värityksenä laadukas, metallinhohtoinen, tummasävyinen foliointi. Taustalla aaltoilevat skandinaaviset aaltolinjat, jotka toistavat klassisia luonnonmuotoja ja muistuttavat suomalaisesta designperinteestä.

Lapponia liköörien kaulaetiketit

Kaulaetiketeillä erottuvuutta

Kullekin maulle yksilöllinen kaulaetiketti toistaa tuotteelle huolellisesti räätälöityä maku- ja värimaailmaa. Tämä mahdollistaa tuotteiden paremman keskinäisen erottuvuuden paitsi myymälässä, baareissa sekä ryhmälaatikoissa, joissa pulloista on usein näkyvillä vain kaula. Myös skandinaaviset aaltolinjat ovat jokaisessa tuotteessa yksilölliset ja muodostavat näin elävän, mutta yhtenäisen graafisen ilmeen.

Lapponia karpalolikööri, Lapponia lakkalikööri kuvasuunnittelu

Aidot raaka-aineet pohjoisen suomen luonnosta

Marjakuvat tuotiin pakkaussuunnittelussa esille modernilla otteella, herkullisina ja luonnollisina, sekä huolellisesti viimeisteltyinä. Myös marjakasvien lehtiä ja muita luonnonelementtejä hyödynnettiin harkitusti korostamaan tuotteiden alkuperää Pohjolan luonnossa. Etikettien toteutuksissa käytettiin laadukasta foliopainatusta ja marjamaun mukaan vaihtuvat metallinhohtoiset raidat etiketin alareunassa sekä hopeiset aaltolinjat viimeistelevät kokonaisuuden.

Lapponia brändisuunnittelu ja key visuals

Lapponia key visuals

Lapponia-liköörien markkinointiviestinnän ilme suunniteltiin siten, että se hyödyntää hallitusti pakkaussuunnittelussa luotuja skandinaavisia, graafisia elementtejä ja rakentaa näin laadukasta, yhtenäistä ja tehokasta brändiviestintää.

Lapponia markkinointimateriaalit: esite

Markkinointimateriaalit

Esimerkiksi yhteistyökumppaneille suunniteltu, helmiäishohtoiselle kartongille painettu esite täydentää brändin visuaalista kokonaisuutta, esitellen eri liköörimaut yhdessä marjojen alkuperästä kertovan tarinan kanssa.

Lapponia-brändin efektisuunnittelu

Hallittu kokonaisuus ideasta toteutukseen

Saumaton ja tiivis yhteistyö sekä asiakkaan että painon kanssa takaavat, että vaativatkin painotyöt onnistuvat suunnitellusti. Packdesign ID vastaa aina siitä, että suunnitellut designit voidaan myös toteuttaa järkevästi tavoitellussa aikataulussa, ilman yllätyksiä tai ylimääräisiä kustannuksia.

Lue lisää premium-brändin pakkaussuunnittelusta
Pernod Ricard Finland

MUITA VASTAAAVIA TÖITÄ